Zondagreserven – Adegem op 14 april 2019

Na 2 wanprestaties tegen ploegen uit de lagere regionen, moesten we nog vol aan de bak tegen Adegem met het oog op plaats 3.Adegem begon het best aan de wedstrijd met veel balbezit, maar weinig kansen. Toch klom Middelburg na een kwartier op voorsprong toen Thomas Van de Steene een aflegger van Gilles Van der Jeught in de linker bovenhoek poeierde. Lang bleef de voorsprong niet staan, want bij de eerste echte kans van Adegem stond de 1-1 al op het bord. We mochten echter verder tegen 10 mensen nadat een Adegemnaar bewust op de hand van Thomas VDS ging staan. In de tweede helft gingen we dan ook op zoek naar de voorsprong. We creëerden voldoende kansen, maar slaagden er aanvankelijk niet in te scoren. Gelegenheidsdoelman Stijn Mutsaerts bleef werkloos in de tweede helft. Uiteindelijk kwam de verdiende driepunter er toch! Het was zowaar Gilles Van der Jeught die met zijn linker zijn eerste van het seizoen tegen de touwen trapte.We kwamen nog dicht bij een derde treffer, maar de 2-1 bleef op het bord.De derde plaats is een resultaat waar we best trots op mogen zijn en dit werd uitgebreid gevierd op een afsluitende BBQ. We wensen de spelers, staff en supporters te bedanken voor het mooie seizoen! Tot volgend jaar!

Zondagreserven – Mariakerke op 31 maart 2019

Herpakken dan maar op zondag tegen het veel lager geklasseerde Mariakerke. Niet dus… De zwakste wedstrijd van het seizoen resulteerde in een moeizaam gelijkspel. Pas in de slotseconden kon Maarten Van de Steene de 1-1 aantekenen.
We slepen ons naar het einde van het seizoen met volgende week de uitmatch op Zomergem op het programma. Indien we deze winnend kunnen afsluiten en Sleidinge pakt de titel op Hansbeke, kan de 3e plaats ons niet meer ontsnappen!
Supporters op post!

Zondagreserven – Sleidinge op 27 maart 2019

Een ‘double gameweek’ zowaar voor de zondagreserven!
Afgelopen woensdag gaven we de uittredende (en toekomstige) kampioen partij in een inhaalmatch. De 6-6 uit de heenmatch zorgde er voor dat er een pak voorzichtiger gestart werd. De eerste 10 minuten waren voor Middelburg. Een knap afstandsschot van Frederick De Zutter werd door de doelman van Sleidinge gekeerd. Sleidinge nam over en kwam na 20 minuten op voorsprong na een binnengekopte corner. Middelburg vond geen openingen en moest het spel vooral ondergaan. We konden enkel nog dreigen via een gekraakt schot van Thomas Verstrynge. Sleidinge verdiend 0-1 voor bij de rust.
De tweede helft bracht weinig beterschap. Na een tiental minuten werd het zelfs 0-2 na vermijdbaar balverlies. Middelburg moest vol aan de bak, maar Sleidinge stond uitstekend in blok te verdedigen. In het laatste kwartier kregen we nog enkele kansjes, waarbij Brian Rotsaert het dichtst bij een doelpunt kwam. De 0-2 bleef staan en daar was niets op af te dingen. We haalden nooit het niveau van de heenmatch en misten balvastheid en een flits om de thuisdefensie te ontwrichten.

Zondagreserven – Merendree op 18 maart 2019

Het Merendree dat we zondag voorgeschoteld kregen, leek in niets op de ploeg die we in de heenmatch vermorzelden. Hoewel het veldoverwicht en de grootste kansen Middelburgs waren, was het opletten geblazen. Merendree hield veel volk voor de bal en na onnodig balverlies counterde het zich naar 0-1. Een opnieuw sterke Dennis Thuys kon echter onmiddellijk de bordjes gelijk zetten. Via Glen Meneve kwamen we net na het half uur op voorsprong, maar na ondoortastend verdedigen, kon Merendree de 2-2 ruststand aantekenen.In de tweede helft had Middelburg de wind in de rug en werd Merendree tegen het eigen doel gedrukt. Op het uur kon Brian Rotsaert -die samen met Gilles Van der Jeught een sterk centraal duo vormde- vanop de stip de voorsprong aantekenen. Een kwartier voor tijd nam Maarten Van de Steene alle twijfels weg met zijn 15e van het seizoen. 4-2 eindstand.We blijven op koers voor de derde plaats. Deze week hebben we een vrij weekend, maar op woensdag 27/03 spelen we om 20u op het veld van Sleidinge een inhaalmatch tegen de uittredende (en toekomstige?) kampioen. Opgelet!! Het betreft op papier een thuiswedstrijd, maar er wordt wel degelijk OP Sleidinge gespeeld. Op 31/03 ontvangen we vervolgens Mariakerke.Supporters op post!

Zondagreserven – DKW Evergem op 11 maart 2019

Na de tienklapper op Lotenhulle, kregen we opnieuw een haalbare kaart voorgeschoteld. In winderige omstandigheden moest DKW Evergem van bij aanvang achteruit. Frederick De Zutter trof eerst nog de paal, maar op het kwartier kon hij een mooie aanval afronden op assist van Thomas Van de Steene. De concentratie verslapte langzaam maar zeker en DKW kwam kort na het half uur verrassend op gelijke hoogte. Middelburg sloeg echter onmiddellijk terug toen Glen Meneve een mooie sleepbeweging van Dennis Thuys kon afronden. 2-1 ruststand.Na een slap openingskwartier van de tweede helft waren het dezelfde hoofdrolspelers die de veilige voorsprong op het bord konden brengen. Eerst rondde Glen opnieuw af na een knappe actie van Dennis. De eindstand werd door diezelfde Dennis over de keeper gelift na een doorsteekpass van Fré. Geen uitzonderlijke prestatie, wel een logische 4-1 winst.Volgende week komt Merendree op bezoek en gaan we op zoek naar de eerste 9 op 9 van 2019.Supporters op post!

Lotenhulle – Zondagreserven op 3 maart 2019

Op zondag stond de inhaalmatch in en tegen Lotenhulle op het programma. Tijdens het carnavalsweekend doen wel meer mensen zich anders voor dan ze zijn en wij kregen 11 mannen tegen ons die zich verkleed hadden als voetballer. Er rest mij niet veel meer dan de uitslag en doelpuntenmakers te vermelden. Het werd 0-10 met 4 goals van Cédric Vrombaut, 2 van Maarten Van de Steene en Bram de Jonge en 1 van Maxim Claeys en Brian Rotsaert!
Volgende week spelen we thuis tegen de nummer laatst DKW Evergem!
Supporters op post!

Zondagreserven – Sint-Laureins op 17 februari 2019

Een aangenaam lentezonnetje, de brunch van Akkers Middelburg en een derby met plaats 2 als inzet. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een aangename pot voetbal op zondagvoormiddag. 
Sint-Laureins kwam het beste uit de startblokken, maar de openingsfase werd vooral gekenmerkt door veelvuldig balverlies aan beide zijden. De eerste grote kans was voor Middelburg, maar Cédric Vrombaut besloot voorlangs. Onmiddellijk kon Sente tegenprikken en Ante De Kesel had een enorme voetreflex in huis om de 0-1 te voorkomen. De daarop volgende corner betekende echter alsnog een achterstand die op dat moment niet onverdiend kon genoemd worden.
Middelburg nam het commando over, maar grote kansen bleven aanvankelijk uit. 
Tijdens de tweede helft moest Sente toch meer en meer achteruit. De Middelburgse druk groeide en Sente kon zelf geen gevaar meer creëren. De gelijkmaker van Frederick De Zutter werd afgekeurd vanwege buitenspel, een vrije trap van Maxim Claeys strandde op de binnenkant van de paal en Thomas Van de Steene kwam net te kort op een voorzet vanop rechts. In het slot viel het doelpunt -opnieuw op corner- aan de overkant.
Hoewel we opnieuw niet verdienden te verliezen, trokken we nog maar eens aan het kortste eind tegen Sint-Laureins.
We trekken ons op aan een sterke prestatie van een groep die getoond heeft voor elkaar te willen vechten! 
Een weekje rust en op 3 maart op Lotenhulle gaan we op zoek naar een nieuwe driepunter!
Supporters op post!

Kaprijke-Bentille – Zondagreserven op 10 februari 2019

Na twee weken onderbreking door afgelastingen, gingen we op het veld van Kaprijke-Bentille op zoek naar een nieuwe driepunter.
De zesde in de stand was niet het enige obstakel, want het veld en de strakke wind bemoeilijkten goed voetbal. Toch nam Middelburg de wedstrijd direct in handen. Na 3 minuten resulteerde dit reeds in een voorsprong via Maarten Van de Steene. De assist kwam van de voet van -ongelofelijk, maar waar- Stijn Wittoeck. We duwden door, maar bleken nog een extra tegenstrever te hebben. Een knap doelpunt van Andy Den Haeze werd onterecht afgekeurd en een duidelijke strafschopfout op Freek Van Ootegem werd niet gefloten. De 0-2 kwam er net voor rust toch nog, toen Maxim Claeys zich op rechts voorbij zijn tegenstander worstelde. Cédric Vrombaut kon rustig afwerken.
De tweede helft was evenwichtiger. Kaprijke kwam opzetten, maar een voorts werkloze Lenny Dobbelaere moest enkel op een vrije trap zijn kunnen tonen. Een kogel van Andy trof nog de lat, maar de ruststand wijzigde niet meer. Een terechte 0-2 overwinning.
Volgende week strijden we in een rechtstreeks duel thuis tegen Sint-Laureins voor de tweede plaats!
Supporters op post!

Knesselare – Vkam Aploeg op 10/02/2019

Wedstrijd in moeilijke omstandigheden ,felle wind en regen, maar toch nemen we de  match in handen en spelen we de tegenstander in de verdrukking met als resultaat een beauty van Graytje op het halfuur. We blijven domineren en krijgen enkele mooie kansen om de voorsprong uit te diepen maar laten dit na en draaien met 0-1 aan de rust.2 helft iets tegen de wind in blijven we goed combineren , in min 55 na balverlies kan de thuisploeg de stand in evenwicht brengen maar 5 min later scoren we via Steve na weer een prachtige goal 1-2, we laten de kans op 1-3 liggen via Pablo en daarop scoort Knesselare de gelijkmaker 2-2. Deze score veranderde niet meer, jammer want bij ons leefde het gevoel dat er veel meer in zat, niks aan te doen op naar de volgende match.

VKAM beloften-Knesselare op 09/02/2019

Wedstrijd in 2 helften gezien de felle wind, 1 helft starten tegen de wind in resultaat, na enkele defensieve foutjes , 0-4. 2 helft met wind mee en scores van Robbe, Seba en Tim komen we terug tot 3-4 en we laten de kans op de zege liggen na nog enkele mooie kansen voor Tim, op de keeper, en voor Gilles, op de paal, al bij al verdienden we zeker een punt tegen het hoger geplaatste Knesselare.

Vkam Aploeg – Avrasya Gent op 03 februari 2019

Moeilijke wedstrijd voor ons met zeer veel slechte passen tegen een goed voetballende bezoekersteam.Op het halfuur toch eens een goeie combinatie via Steve en Graytje en mooi afgerond door Kevin 1-0 tevens ook de ruststand.Na de pauze een iets wilskrachtiger Vkam maar toch nog veel te slordig in de opbouw, op het uur een terechte strafschop voor de bezoekers 1-1.De stand veranderde niet meer ondanks een paar zeer mooie kansen voor beide ploegen.Jammer want bij winst konden we een zeer goede zaak doen in de stand.

Jago ST-Amandsberg – Vkam Aploeg op 27januari 2019  

Match waarin wij vanaf min 1 de controle hadden tegen een thuisploeg die constant de lange bal speelde, na 5 min was het al bingo 0-1 voorzet Pablo binnen gekopt door Jens, 0-2 zelfde duo, zelfde rol in min 10, op vrijschop scoorde Potje 0-3 min 20 , 12 min later scoorde Jens zijn hattrick op aangeven van Schollie.Tweede helft scoorde de thuisploeg 1-4 op vrijtrap maar een kwartier voor het einde scoorde wij weer , dit keer voorzet Pablo afgewerkt door Kevin.Misschien ging het te gemakkelijk maar in 5 min scoorde Jago nog 2 goals 3-5, in blessuretijd legde nog eens Jens de eindcijfers vast 3-6. Conclusie ook tegen mindere ploegen mag je geen concentratie verlies lijden anders kom je toch nog in de problemen.

Zondagreserven VKAM – KVE.DRONGEN C op 20 januari 2019

De heenmatch in Drongen betekende ons eerste puntenverlies van het seizoen, maar de omstandigheden afgelopen zondag waren niet te vergelijken. Ginds met 12 op 12, vol vertrouwen op een mooi kunstgrasveld. Thuis met twijfels na 0 op 6 op een bevroren ondergrond.
Het veld maakte vlot combinatievoetbal onmogelijk. Middelburg had in de openingsfase overwicht, maar Frederick De Zutter en Maarten Van de Steene kwamen aanvankelijk niet tot scoren. Net na het half uur werd diezelfde Maarten onderuit geduwd in de 16. Piet Lammertyn klaarde de klus met zijn 2e elfmeter van het seizoen. Drongen kwam opzetten en een doelpunt werd nog terecht afgekeurd, zodat de 1-0 tot aan de rust op het bord bleef.
Het eerste kwartier na rust was voor Drongen, door te veel slordigheden aan Middelburgse kant. Doelman Ante De Kesel kwam echter nooit echt in de problemen. Na het uur kon Middelburg het evenwicht herstellen. Cédric Vrombaut zag een verrassend schot net naast gaan en Dennis Thuys werd door de doelman gestuit. Diezelfde 2 spelers zorgden in de laatste tien minuten voor de bevrijding. Dennis ontsnapte aan de laatste verdediger en Cédric kon zijn aflegger rustig (?) binnen leggen.
Deugddoende zege waar we volgende week een verlengstuk aan proberen breien op het veld van Lotenhulle.
Supporters op post!

—-

VV.9000 Gent – Vkam Aploeg op 19 Januari 2019

Tot op het halfuur een aangename wedstrijd om te volgen met aan beide kanten kansen en twee keepers die de score verijdelden, op min 32 na een misverstand in onze verdediging opent de thuisploeg de score.In de daarop volgende 10 min incasseren we nog 2 goals ruststand 3-0, in de 2de helft starten we met iets meer grinta en een paar kansen maar op het uur loopt de thuisploeg uit tot 4-0 toch bleven we gaan en scoren we de 4-1 via Steve , in 5 dolle min wordt een goal van Kevin onterecht afgekeurd en scoort Kevin toch de 4-2 op hoekschop maar in min 80 gaat de stand naar 5-2 en einde match.Opvallend de thuisploeg scoort 3 goals op voorzet van op de achterlijn.Niks aan te doen op naar volgende week met verse moed.

—-

Sleidinge B – Vkam Beloft A op 18 Januari 2019

Prima start van onze gasten met als orgelpunt de 0-1 op penalty door Gilles maar na 20 min kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd , de gelijkmaker kwam er na een niet gefloten fout op Robbe (o ja refs kunnen niet alles zien van uit de middencirkel) ook daarna  hadden we moeten scoren maar dit lieten we na 1-1 ruststand, in de 2 helft zijn we vergeten te voetballen en kregen we het deksel op de neus met nog 2 goals van de thuisploeg jammer zo is voetbal nu een maal, op naar de volgende .

—-

VKAM Aploeg – De Pinte op 13 januari 2019

Wedstrijd tegen het hoger geplaatste De Pinte was een match met 2 helften 1 tegen wind en 1 met wind mee, ondanks dat we starten tegen wind waren we de beste ploeg met de meeste kansen maar het waren de bezoekers die op voorsprong kwamen met een zondagsschot in het kruis.In de 2 helft was het onze beurt en kwamen we op gelijke hoogte met een doelpunt van Michael , we bleven de wet dicteren maar de stand bleef jammer genoeg ongewijzigd. Ondanks de moeilijk weersomstandigheden toch een goeie match van onze boys.

—-

Hansbeke – Zondagreserven VKAM op 13 januari 2019
 
De ontgoocheling van het verlies tegen Kleit was nauwelijks verwerkt of er stond ons al een nieuwe zware opdracht te wachten. Hansbeke stond op z’n sterkst en zette ons van bij het begin goed vast. Ondanks veel slordigheden verliep de eerste helft gelijkopgaand. De beste kansen waren voor Middelburg, maar Frederick De Zutter werden tot 2 maal toe afgeblokt en Maarten Van de Steene kwam net te kort op een voorzet vanop de flank. Op slag van rust viel het doelpunt aan de overkant toen een voorzet aan de tweede paal binnenwaaide. 1-0 ruststand.
Middelburg kwam scherper uit de kleedkamer maar op het uur keek het tegen een dubbele achterstand aan toen een vluchtschot na een afgeweerde corner in de onderhoek belandde. We gingen op zoek naar de aansluitingstreffer en vonden die ook toen Maxim Claeys een mooie aanval wist af te ronden. Tussendoor werd een penalty niet gefloten toen Glen Meneve in de 16 werd onderuitgehaald. Middelburg trok ten aanval, maar op een counter moest Kenny Lammens aan de noodrem trekken. Het laatste kwartier met 10 en tot overmaat van ramp ging de vrije trap die er op volgde voorbij de sterk keepende Lenny Dobbelaere. Freek van Ootegem wist ons op corner van Cédric Vrombaut nog terug in de wedstrijd te brengen, maar verder dan de 3-2 kwamen we niet meer.
We blijven puntenloos in 2019 en moeten ons volgende week herpakken thuis tegen Drongen om onze 3e plaats niet in gevaar te brengen.
Supporters op post.

—-

Zondagreserven VKAM – Kleit op 6 januari 2019

Het verslag van 23 september op Drongen eindigde met “Een zure en vermijdbare nederlaag, waardoor we de kans missen om alleen aan de leiding te komen” en zo zal ook dit verslag eindigen.
Een derby thuis tegen Kleit… Mooi om het nieuwe jaar in te zetten. Alles leek er tijdens de eerste helft op dat we een vervolg zouden breien aan de 18 op 18 van eind ’18. 7 à 8 loepzuivere kansen die gemist werden en een goal van Frederick De Zutter die om een raadselachtige reden werd afgekeurd, zorgden er voor dat de stand bij rust slechts 1-0 bedroeg. Het was Maarten Van de Steene die een knap schot van Tom Naudts in doel devieerde.
In de tweede helft was het overwicht aanvankelijk minder duidelijk, maar toch kwamen we nooit in de problemen. Op het uur viel de gelijkmaker uit de lucht via de scheen van de bezoekende kapitein. Middelburg moest opnieuw aan de bak en deed dit ook. Een knap schot van Cédric Vrombaut belandde echter op de paal en kort nadien ging een uitgelezen kans van dichtbij over. Het probleem met clichés is dat ze meestal waarheid bevatten, dus viel de goal kort voor het eind aan de overkant.
Nog meer vermijdbaar en nog zuurder, maar opnieuw… Een zure en vermijdbare nederlaag, waardoor we de kans missen om alleen aan de leiding te komen.
We trekken ons op aan een meer dan degelijke wedstrijd en proberen ons volgende week te herpakken op Hansbeke.
Supporters op post!
——


Zaffelare B – VKAM Aploeg op 05 januari 2019

Eerste wedstrijd na nieuwjaar en onmiddellijk een super spannend duel tussen 2 goeie ploegen, de 1 helft domineerde Vkam volledig met veel kansen tot gevolg maar tot scoren kwamen we niet.Een kwartier in de 2 helft vielen we met 10 na een tweede geel voor Koen(superlicht) en de thuisploeg scoorde direct , we bleven er in geloven  kregen nog enkele kansen maar het was de thuisploeg die hun kansen wel afmaakten – eindstand 3-0.Jammer maar toch een strijdvaardig Vkam gezien dat zeker niets onder moest doen voor de tegenstrever , hopelijk trekken we deze lijn door tegen De Pinte volgende zondag .

——


Belzele – Zondagreserven VKAM op 16 december 2018

De laatste opdracht voor de winterstop was er één op het veld van Belzele. Aangezien ze de voorbije wedstrijden zowel tegen Sleidinge als Sente een punt wisten te pakken, geen vanzelfsprekende opdracht.
De eerste helft was niet van een niveau om warm van te krijgen. Geen beleving, geen communicatie, geen combinaties. Een schot van Frederick De Zutter werd door de thuisdoelman gekeerd en een kopbal van Thomas Verstrynge werd van de lijn gehaald. Het was echter doelman Jarno Harnisfeger die de uitblinker werd van de eerste helft door bij 2 reuzekansen van Belzele gepast tussen te komen.
Bij de start van de tweede helft een veel gretiger Middelburg. Toch was het Belzele dat op voorsprong kwam bij hun eerste kans na de pauze. Middelburg moest een versnelling hoger schakelen en deed dat ook. Eerst dook Maarten Van de Steene een voorzet van zijn broer Thomas tegen de touwen. Tien minuten voor tijd kwam Maarten net te kort om een assist van Kjell De Gruytter binnen te schuiven. Cédric Vrombaut was echter gevolgd en kon de 1-2 eindstand aan de tweede paal binnen leggen.
34 op 42 aan de winterstop en een 2e plaats op 2 punten van de leider. De eerste seizoenshelft was een succes.
We wensen de spelers, supporters en sympathisanten van zondagreserven VKAM prettige feestdagen toe en hopen onze prestaties verder te zetten na Nieuwjaar. We starten 2019 op 6 januari met een derby thuis tegen Kleit.
Supporters op post.

——


DKW M Evergem – VKABeloften op 15 december 2018

Eindscore 5-1 na een barre slechte 1 helft waar wij voor we het goed beseften reeds 4-0 op achterstand werden gezet door een jong,vinnig team dat vooral veel meer “goesting”had.In de 2 helft en mits een kleine aanpassing van de veldbezetting konden we onze voet zetten naast die van de thuisploeg, we scoorden via Schollie. Na nog een doelpunt van het hometeam op een stilstaande fase was de match voorbij.De teleurstellende 1 helft deed ons de das om en het werd dus een wedstrijd om vlug te vergeten.

——


VKAM  Aploeg –  Muide op 09 december 2018

Knotsgekke wedstrijd met een dito uitslag mede dankzij een al even zonderlinge arbitrage.Op het halfuur stond het reeds 3-0 na doelpunten van 2x Steve en 1x kevin match gespeeld zou je denken maar de bezoekers kwamen terug eerst met een afgeweken bal dan een penalty na een overbodige fout (S) 3-2 de ruststand.Na de pauze werd Muide weer simpel op 5-2 gezet na 2 goals van weer Kevin die zo een hattrick scoorde , maar zie daar kwamen de bezoekers terug opzetten tot 5-4 , daar na miste vkam enkele reuze kansen om weer verder uit te lopen zo dat het bibberen bleef tot de laatste min.Deze zege was nodig net voor de winterstop om zo na nieuwjaar de 2 helft van de competitie met volle vertrouwen aan te vatten .

——


Adegem – Zondagreserven VKAM op 09 december 2018
De topper van de laatste speeldag van de heenronde was er één tussen de nummers 2 & 3 uit het klassement. De eerste 10 minuten kwamen we er echter niet aan te pas, al kon Adegem ook niet voor veel doelgevaar zorgen. Langzaamaan kantelde de wedstrijd in Middelburgs voordeel. We kregen terug overwicht in het middenveld en rond minuut 20 knalde Maarten Van De Steene de verdiende 0-1 binnen. Mooi naar binnengekomen en de bal in de verste hoek gedeponeerd. Zonder al te veel problemen konden we deze voorsprong behouden tot aan de rust.
De 2de helft kende dezelfde start als de 1ste. Middelburg moest vaak achter de bal lopen en in die 10 dolle minuten moest Jarno Harnisfeger knap een bal vanonder zijn lat halen. Weer kantelde het spel in ons voordeel, al leken we het te vergeten om Adegem de doodsteek te geven. Ondanks enkele gemiste kansen kwam Adegem niet meer van de eigen speelhelft. 5 minuten voor tijd werd er nog een corner uitgelokt. Deze werd door Maxim Claeys op het hoofd van Brian Rotsaert geschilderd. 0-2 en boeken toe. Nog een vermelding voor Thomas Van de Steene en Andy Den Haeze voor hun marathonwerk. We verstevigen zo onze 2de plaats en blijven in het spoor van de nummer 1.
Volgende week de laatste match voor de winterstop tegen Belzele. De eerste seizoenshelft mooi proberen afsluiten.
Supporters op post!

——
 
SP.Ursel – VKAM Beloften op 07 december 2018
Prima wedstrijd van de boys die zeker niet onder moesten doen tegen het hoger geplaatste Ursel.De start was goed en we namen direct het commando wat resulteerde in enkele halve kansen.De thuisploeg kwam tegen de gang van het spel op voorsprong in de 10 min, toch bleven we goed meespelen en kansen afdwingen maar op het halfuur werd het 2-0 na vrijschop, net voor de rust werden we beloond voor ons goede spel met een tegendoelpunt door Tiemen.In de 2 helft waren we baas maar scoren zat er niet meer in ondanks een resem kansen, het werd 3 – 1 na afgeweken bal.De score veranderde niet meer wat jammer was want we verdienden veel meer. Toch een tevreden trainer en een pluim voor het team voor de inzet en de niet aflatende wil om willen winnen.
——
 
Zondagreserven VKAM – Zomergem op 02 december 2018
Zomergem was de laatste horde richting de topper op Adegem volgende week. De nummer twee tegen de nummer voorlaatst mocht geen probleem vormen.
De realiteit was echter anders. Tussen zaterdagavond en zondagmorgen kunnen rare dingen gebeuren en we kwamen gehavend aan de aftrap.
De wedstrijd werd inspiratieloos gestart en hoewel het balbezit vooral Middelburgs was, zorgden onzorgvuldigheden voor Zomergems gevaar. We kwamen toch op voorsprong toen Glen Meneve tussen 2 verdedigers Frederick De Zutter vond. Nog voor rust pakte gelegenheidsdoelman Maarten Van de Steene een penalty, waardoor de 1-0 tot de rust op het bord bleef.
De tweede helft bracht weinig beterschap. Een vrije trap van Zomergem waaide aan de tweede paal binnen en Middelburg stond plots met de rug tegen de muur. Met weinig academisch voetbal trok Middelburg toch het laken naar zich toe. Het was de wederoptredende Arne Blomme die in de rebound de 2-1 binnenknikte en matchwinnaar werd.
Zomergem hoort niet op de voorlaatste plaats te staan en met het voetbal van vandaag horen we ook niet op plaats 2. We staan er echter wel en hopen dit volgende week ook kracht bij te zetten in de topper op Adegem.
Supporters op post!
——
 
VS Destelbergen – VKAM Aploeg op 02 december 2018
In min 2 kwamen we goed weg na een bal op de lat daarna namen we match in handen wat resulteerde in enkele halve kansen, in min 24 opende Steve de score na een warrige fase voor het doel van de thuisploeg. Net voor rust een domme overtreding van de thuiskeeper , rood en penalty omgezet door Steve en 0-2 ruststand.In de 2é helft zocht de thuisploeg constant de lange bal en onze verdediging liet zich bij een van deze verrassen penalty en 1-2 in de 56 min. Even een moeilijk moment maar we bleven geconcentreerd verder werken en scoorden in min 78 de 1-3 via Pablo na een slecht ontzetten van de thuisploeg en de eindscore in de 85 min  weer door Pablo na een heerlijke lob.
Mooie resultaat op een super  slecht veld en 6 op 6 .
——
 
VKAM Beloften – VS Destelbergen op 01 december 2018
Forfait zege voor de beloften wegens de vele gekwetsten bij Destelbergen .
——
 
VKAM Aploeg – VinktB op 25 november 2018
Eerste van de 3 must matchen voor onze 1éploeg tegen de laatste in de rangschikking.In de aanvangsfase liep de match gelijk op tegen de toch  stugge bezoekers tot Jens Desmet na een mooie combinatie de ban kon breken in de 26 min 1-0,in de 36 min stond hij weer op de juiste plaats om een vrijschop van Steve Bogaert af te ronden 2-0 meteen ook de ruststand. 5min in de 2helft scoorde Kevin de 3-0 op een(heerlijke)assist van Graytje.De bezoekers scoorden de eer redder na een rommelige fase voor ons doel 3-1, geen probleem voor ons 1é team dat de volledige controle over de wedstrijd behield en de klus klaarde in de 82 min na een verre inworp van Glenn doorgekopt door Siemen en afgerond door Steve.Deze overwinning schenkt ons moed om de volgende wedstrijd succesvol af te werken .
  ——
 
Mariakerke – Zondagreserven VKAM 0 – 3 op 25 november 2018
Hoe een sterk openingskwartier een match in een beslissende plooi kan leggen. Zo dus! Cédric Vrombaut scoorde na 5 minuten al de 0-1 na mistasten van de thuisdoelman. Even later stuurde Glen Meneve de mee opgerukte Thomas Van De Steene alleen op doel af en nog 2 minuten later lokte Maxim Claeys een fout uit juist buiten de 16. Hij zette die vrije trap zelf voor doel en Bram De Jonge kon de eindstand al binnen buffelen. Veel gemors met kansen en nog een zeer jammerlijke blessure voor Leander Claeys, maar verder dan 0-3 kwamen we niet.
Een spoedig herstel gewenst aan Leander! Op naar volgende week, thuis tegen Zomergem.
Supporters op post!
——
 
Fc Rooigem – VKAM Beloften op 24 november 2018
Goeie start van onze beloften tegen een jonge thuisploeg,na 12 min openen we de score via een Panenka penalty van Schollie daarna volgde een festival van gemiste kansen. Misschien de mooiste na een fantastische omhaal van Gilles maar jammer genoeg WEER naast.In de 2é helft bleven dominant spelen  en scoren we 0-2 via Dean na assist van Michiel in 65 min .De 0-3 kwam het bord door een kopbal goal van Robbe na voorzet van Gilles in de 75 min. Al bij al een een makkelijke en verdiende overwinning ,  op naar de volgende.
——
 
De Pinte-VKAM Beloften 1-1 op 20 november 2018
Inhaal wedstrijd voor onze beloften deze werden aangevuld door enkele spelers van de A ploeg.Evenwichtige partij met het meeste balbezit voor ons.Na een slecht uitverdedigen werd het 1-0 voor de thuisploeg in de 10 min. Onze ploeg liet zich niet kennen en creëerde kans na kans pas in de 36 min kon Jens Desmet de bordjes in evenwicht brengen.Ook in de 2 helft bleven we baas van de match maar tot scoren kwamen we niet meer.Het was een goeie training maar het blijft wachten op de terugkeer van de vele gekwetsten .
——
 
Kaprijke – VKAM A ploeg 3-0 op 18 novenber 2018
De thuisploeg nam de beste start en kwam in 12 min op voorsprong op de eerste corner van de wedstrijd, we herstelden het evenwicht en kwamen 2 maal dicht bij de gelijkmaker op vrijschop van Steve Bogaert maar beide keren spatte de bal op de dwarsligger.De 2 helft pas gestart en 2-0 waarbij onze verdediging er niet goed uitzag, toch gaf onze ploeg niet op en creëerden we nog een paar halve kansen.Op een snelle tegenaanval werd het 3-0 en match over voor een moedig maar onmondig VKAM dat ondanks de zware ziekenboeg Kaprijke een goed repliek gaf.
——
 
VKAM BELOFTEN – Kaprijke 1-4 op 17 november 2018
Goeie start van de beloften en een terechte voorsprong via Jens Desmet in de 9 min.Op een diepe bal die onze verdediging compleet verraste werd 1-1 en nog geen 3 min later 1-2 na een mooie combinatie van de bezoekers.In de 2 helft veel middenveld spel met iets meer balbezit voor Kaprijke.Op penalty(licht) werd het 1-3 en in de 85 min 1-4 op een counter, einde match voor onze moedige beloften.
——
 
Merendree – Zondagreserven VKAM 2 – 8 op 11 november 2018
Na de gezondheidswandeling in Evergem stond de verplaatsing naar Merendree op het programma. Vorig jaar haalden we er met veel moeite een punt, dus mochten we de trip niet onderschatten.
Na 45 minuten bleek echter dat die wedstrijd geen referentie was. Bram de Jonge en Maxim Claeys scoorden snel. Maarten Van de Steene deed er 2 bij in het derde kwartier. Tussendoor zorgde Merendree met een kopbal voor een 1-4 ruststand.
Na de kantwissel en een snel doelpunt van opnieuw Bram was in minuut 60 het moment van S.W. aangebroken. Uit respect gebruiken we de initialen, want de in de pers reeds getergde verdediger ging vanop 11 meter op zoek naar zijn eerste doelpunt in 2 jaar. Stijn W. miste echter. Dat de rebound er via Maarten in ging zal voor S. Wittoeck weinig troost bieden. Hopelijk respecteert de media zijn persstop en geven de fans S.W. de tijd om dit samen met zijn familie te verwerken.
Andy Den Haeze zette na de 2-6 nog Kenny Lammens op weg naar een doelpunt met zijn tweede assist. In het slot scoorde Cédric Vrombaut nog zijn eerste van het seizoen voor een 2-8 eindstand.
Volgende week opnieuw een vrij weekend en op 25/11 gaan we op het kunstgras van Mariakerke op zoek naar een nieuwe driepunter.
Supporters op post!
——
 
DKW Evergem – Zondagreserven VKAM 1 – 7 op 4 november 2018
Na een weekje rust en een geslaagde teambuilding gingen we op het veld van de hekkensluiter op zoek naar 3 punten.
De wedstrijd startte met een half uur vertraging bij gebrek aan een scheidsrechter. Geen ideale voorbereiding en dat bleek ook in de eerste minuten. Nadien werd het klasseverschil snel duidelijk. Eerst scoorde Maarten Van de Steene na een knappe aanval op assist van Glen Meneve. Luttele minuten later scoorde Andy Den Haeze knap met een (eindelijk nog eens) bekeken lob op assist van schoonbroer Tom Naudts. De concentratie verslapte en de 1-2 was een niet onlogische ruststand.
Tijd om een tandje bij te steken en dat gebeurde ook. Vanop 11 meter scoorde Kenny Lammens de 1-3 en kort nadien kon assistenkoning Maxim Claeys de 1-4 en 1-5 aan respectievelijk Maarten en Brian Rotsaert aanbieden. Tom scoorde nog op assist van Brian en Thomas Verstrynge gaf wonderwel ook nog een assist aan Glen. Voorts onthouden we de misser van Stijn Wittoeck die na anderhalf jaar zondagreserven zonder assist of goal achter blijft.
Kop op, Stijn! Volgende week nieuwe kans op het veld van Merendree!
Supporters op post!
——
 
Sint-Laureins – Zondagreserven VKAM 4 – 1 op 21 oktober 2018
Twee weken na Sleidinge mochten we de tweede titelfavoriet partij geven. Al snel bleek dat we voetballend ook tegen Sint-Laureins niet moesten onderdoen, maar toch stonden we na een kwartier 2-0 in het krijt. Door 2x mistasten leek puntengewin al snel veraf. Middelburg bleef echter niet bij de pakken zitten en creëerde enkele loepzuivere kansen. Brian Rotsaert kon er één van binnenwerken. Hij scoorde de aansluitingstreffer in twee tijden op aangeven van Frederick De Zutter.
Na een zoutloos openingskwartier van de tweede helft, ging Middelburg op zoek naar meer. Sente kwam niet meer aan voetballen toe, maar stond als blok goed geposteerd. De kansen die we kregen gingen net naast of waren te slap om de thuisdoelman te verschalken. In de laatste 10 minuten kregen we het deksel op de neus. Randje buitenspel werkte Sente een zeldzame counter koeltjes af. Het 5e of 6e randgeval dat in ons nadeel werd gefloten, met de nodige frustratie tot gevolg. Kopjes naar beneden en in de laatste minuut volgde nog de 4-1.
Er zat opnieuw meer in, maar daarmee kopen we niet veel. Met 16 op 24 zijn we karig beloond voor het voetbal dat we brengen en de inzet die getoond wordt. Na een weekje rust gaan we op zoek naar een reeks 3-punters tegen de lager geklasseerde ploegen.
Te beginnen op zondag 4 november om 10u op het veld van DKW Evergem.
Supporters op post!
——
 
Zondagreserven VKAM – Kaprijke-Bentille 3 – 0 op 14 oktober 2018
Tussen de toppers op Sleidinge en op Sint-Laureins kregen we een thuiswedstrijd tegen Kaprijke-Bentille voorgeschoteld.
Kaprijke bleek al snel een moeilijk bespeelbare ploeg. Door hun hoge druk kwam Middelburg nooit echt in z’n spel. Ondanks veel slordigheden stond er bij de rust toch een 3-0 tussenstand op het bord. Bram scoorde nummer 9 en 10 van het seizoen op aangeven van Thomas Van de Steene en Maxim Claeys. Maximus maakte zelf op slag van rust nog de derde op assist van Brian Rotsaert.
De tweede helft was er één om snel te vergeten. Er werd 41 minuten gevoetbald (blijkbaar was ook de scheids het ook voortijdig beu) en meer valt er niet over te vertellen.
Hopelijk spaarden de gladiatoren zich voor de topper van komende week. Volgende week om 10u in en tegen Sente!
Supporters op post!
——
 

Sleidinge – zondagreserven VKAM 6 – 6 op 8 oktober 2018

De verplaatsing naar de kampioen van vorig jaar beloofde geen makkelijke te worden. Vorig jaar gingen we tweemaal kansloos ten onder. Nu vatten we de match beter aan. We trokken het spel meteen naar ons toe maar we konden niet voorkomen dat Sleidinge 1-0 voorkwam. Een bal werd gedevieerd via Jordy Van Hyfte maar ging toch wat schlemielig binnen. Middelburg bleef echter niet bij de pakken zitten. Maxim Claeys stuurde Dennis Thuys diep, die de bal voor doel gooide tot bij Freek van Ootegem. Hij knalde de 1-1 beheerst binnen. We duwden door en een schitterende counter kon net niet binnengewerkt worden door Kenny Lammens. Sleidinge kwam echter opnieuw op voorsprong via een binnengekopte corner. Terug geen paniek want enkele minuten later was het Bram De Jonge die van op afstand de 2-2 binnen poeierde! Terug duwde Middelburg door maar opnieuw kwam Sleidinge op voorsprong. Vlak voor rust konden we echter opnieuw gelijkstellen. Gilles Van Der Jeught vond de vrijstaande Kenny Lammens die de 3-3 in het dak van het doel deed verdwijnen. Rusten geblazen na een spannende eerste helft.

De 2de helft werd door beide teams rustiger aangevat. De bal werd wat rondgespeeld zonder veel doelgevaar. Toch was het opnieuw Sleidinge dat door de buitenspelval glipte en de 4-3 binnentrapte. Het duurde echter niet lang vooraleer Bram De Jonge door Dennis Thuys alleen op doel werd gestuurd. Hij had veel tijd maar kon de keeper toch verschalken. De 4-4 werd mooi in het zijnet gelegd. Nu konden we wel doorduwen met resultaat. Dennis Thuys ontbond zijn duivels, dribbelde tweemaal de linksback en vond even veel keer een Middelburgse speler voor doel. Eerst bracht Maarten Van De Steene ons op voorsprong en even later bracht Bram De Jonge ons op een 4-6 voorsprong met zijn derde van de ochtend! Sleidinge liet de koppen echter niet hangen en knokte nog terug tot 6-6. Een niet gefloten penalty voor Sleidinge zorgde nog voor wat commotie op en naast het veld, maar de arbiter liet de match op 6-6 eindigen. Een schitterend punt tegen de kampioen Sleidinge! Volgende week de goede vorm aanhouden tegen Kaprijke-Bentille!

Supprters op post!
——
 
Zondagreserven VKAM – Lotenhulle 7 – 2 op 30 september 2018
Na de jammerlijke nederlaag op Drongen, zochten we zondag eerherstel in een thuiswedstrijd tegen Lotenhulle.
Snel combinatievoetbal van bij de aftrap resulteerde na 10 minuten reeds in een 2-0 voorsprong. Frederick De Zutter knikte een voorzet van Maxim Claeys binnen en Bram de Jonge deed het zelfde op assist van Tom Naudts. Nadat Fré de 3-0 aantekende na mistasten in de verdediging, verslapte de concentratie. De 3-1 kwam dan ook nie uit de lucht gevallen.
Na rust konden we de voorsprong verder uitbouwen. Fré tekende, opnieuw op assist van Max, nog zijn derde aan. Bram deed nog beter met 4 treffers. Via een penalty en na assists van Tom en Cédric Vrombaut bracht hij zijn seizoenstotaal op 5, eentje minder dan Fré. De tweede van Lotenhulle was slechts een voetnoot in een eenvoudige overwinning. 7-2 eindstand.
Volgende week gaan we op zoek naar een stunt op het veld van uittredend kampioen Sleidinge.
Supporters op post!
——
 
Drongen – zondagreserven VKAM 4 – 3 op 23 september 2018
Zondagmorgen stond in Drongen de wedstrijd tussen de nummer 5 en 4 van vorig seizoen op het programma.
Van evenwicht was echter geen sprake in de eerste helft. Op het kunstgrasveld van Drongen werd de thuisploeg op eigen helft teruggedrongen. Doelpunten bleven dan ook niet uit. Eerst werkte Glen Meneve beheerst af op aangeven van Brian Rotsaert. Luttele minuten later stuurde Kenny Lammens na een lange combinatie de bal diep. Bram de Jonge liet de bal slim lopen en Maxim Claeys werkte af met een bekeken lobje. Brian Rotsaert en Frederick De Zutter werden door de thuisdoelman van een doelpunt gehouden en Bram knikte nog net naast. Zonder ook maar één kans te creëren slaagde Drongen er in om van op de stip de aansluitingstreffer op het bord te zetten. Middelburg karig beloond met een 1-2 ruststand.
In de tweede helft ontwikkelde zich een rampscenario voor Middelburg. Na enkele minuten prikte Drongen bij hun eerste echte kans de 2-2 tegen de netten. Het bij momenten verzorgde voetbal van de eerste helft vonden we niet meer terug en de mogelijkheden die we kregen, gingen net naast of werden gekeerd door de doelman. Tot overmaat van ramp verdween een zondagsschot van Drongen onhoudbaar achter gelegenheidsdoelman Jarno en werd het nadien op de counter zelfs 4-2. Brian scoorde onmiddellijk de 4-3 op aangeven van Maxim, maar verder kwamen we niet meer.
Een zure en vermijdbare nederlaag, waardoor we de kans missen om alleen aan de leiding te komen.
Volgende week op zoek naar eerherstel thuis tegen Lotenhulle.
Supporters op post!
——
 
Zondagreserven Middelburg – Hansbeke 4 – 1 op 16 september 2018

Tegen Hansbeke gingen we na een goede competitiestart op zoek naar 9 op 9. Beide ploegen zetten aanvankelijk hoog druk op de tegenstander waardoor het voetbal niet hoogstaand kan genoemd worden. Het duurde tot net voorbij het halfuur tot Gilles Van Der Jeught in de diepte Glen Meneve vond. Hij kon de 1-0 op het bord brengen met een bekeken lobje.
In de tweede helft was het Frederick De Zutter die de match in een definitieve plooi wist te leggen. Eerst strafte hij vanop afstand knullig balverlies van Hansbeke af en kort nadien besliste hij de match op aangeven van Glen Meneve. Op assist van Maarten Van De Steene kon Kenny Lammens nog de 4-0 aantekenen en in de laatste minuut wist Hansbeke via een raadselachtige penaltyfout nog de 4-1 eindcijfers op het bord te zetten. Geen topprestatie, maar een meer dan verdiende overwinning.
Op naar 12 op 12, volgende week zondag op Drongen.
Supporters op post!

——

 
Kleit – zondagreserven Middelburg 1 – 5 op 9 september 2018

Na onze sterke eerste match tegen Belzele stond de derby tegen Kleit op ons te wachten. Een verlengde aan die sterke match konden we echter niet direct breien. We moesten gaan rusten met een 1-0 achterstand en veel ‘net-niet acties’.
De 2de helft was echter volledig voor Middelburg. Na 5 minuten werd de 1-0 achterstand in een 1-2 voorsprong omgebogen door Maarten Van De Steene die 2 maal de weg naar doel vond. Niet veel later gooide Bram De Jonge de match op slot met zijn eerste van het seizoen. Zonder zelf veel weg te geven konden we die voorsprong uitdiepen. Brian Rotsaert kon op assist van Glen Meneve de 4-0 binnenknallen en even later zette hij met een bekeken lobje de 1-5 eindstand vast.

Deze lijn moeten we doortrekken tegen Hansbeke volgende week.
Supporters op post!

——

 
Zondagreserven Middelburg – Belzele 4 – 0 op 2 september 2018

De eerste match was meteen een moeilijke affiche tegen Belzele. Hoewel de tegenstander niet te onderschatten was, nam Middelburg de bezoekende ploeg meteen bij het nekvel. Het duurde 20 minuten tot er de eerste echte kans en deze was meteen raak. De bezoekende doelman bleef wachten op Maxim Claeys die alleen op doel mocht afstormen. De 1-0 was een feit! Niet veel later werd diezelfde Maxim opnieuw alleen diep gestuurd, hij kapte zijn man heerlijk uit en zijn voorzet werd rustig binnen gelegd door Frederick De Zutter. Nog voor rust werd diezelfde Fré onderuit gehaald in de 16. Penalty en Piet Lammertyn stuurde de bezoekende doelman de verkeerde kant uit, 3-0 en match gespeeld.
De 2de helft was er één zonder veel actie. Er viel nog een goede redding van Jordy Van Hyfte te noteren en een doelpunt in de allerlaatste minuut. Glen Meneve stuurde Kenny Lammens alleen op doel en hij legde de 4-0 eindstand, via een bekeken lobje, simpel binnen.

Volgende week trachten we deze lijn door te trekken op Kleit.
Supporters op post!

——